utorok 30. septembra 2008

International Congress

Tak a je to tu… konečne sme na IC. Čo je to IC?
IC je skratka pre International Congress, najväčšiu a najdôležitejšiu konferenciu organizácie AIESEC. Každý rok sa koná v auguste a zúčastňujú sa ho členovia národných výborov AIESECu všetkých členských krajín a teritórií (momentálne 106 krajín a teritórií).
Tento rok, po prvý raz v celej 60 ročnej histórii AIESECu, zavítal International Congress do Latinskej Ameriky - konkrétne do Brazílie a zúčastnilo sa ho cez 600 delegátov. IC 2008 bolo špeciálne aj vďaka oslavám 60. výročia založenia organizácie AIESEC. Práve preto sa súčasne s IC konal aj Alumni Congress, pre ex-AIESECárov a prišlo ich celkovo asi 200. Dohromady teda cez 800 delegátov.
IC bol pre mňa, ako pre väčšinu členov AIESECu, niečo veľké, úžasné, skoro nedosiahnuteľné. Ako to však už býva- keď sa na niečo veľmi tešíte, nedopadne to tak, ako si to človek predstavuje. Nie, že by nebolo IC skvelé. Naopak. Len to proste nebolo také, ako to z pohľadu nezainteresovaného vyzerá.
IC je plné prednášok a tréningov od 9. rána až do 10. večera a počas obedov, či prestávok sme mali dohodnuté oficiálne stretnutia s inými krajinami. Vždy po skončení agendy sme mali o 22. minimálne hodinový míting Ekvádoru. Čiže sme vlastne fungovali v pracovnom režime asi 15 hodín. Každý deň nasledovala party so špecifickou tematikou, ktorá sa asi nikdy nedodržala. Ku koncu IC tak bolo zhruba 70 percent ľudí chorých alebo prechladnutých.
Práve preto, že agenda bola nabitá na prasknutie a nechcel som to preháňať, tak som sa z 10 dní zúčastnil len 3 party, aj keď treba povedať, že som si vybral tie najlepšie - Brasilian Night, IGN a predovšetkým CEE :)
IC však bolo napriek tomu úžasné – kopec ľudí s rôznych krajín, veľa rozhovorov a rôznych názorov, veľa noviniek z AIESEC sveta, veľa kvalitných tréningov a stretnutí s firmami. Neskutočná atmosféra, nezabudnuteľné spomienky a trošku viac práce ako sme očakávali – to je IC.

Žiadne komentáre:

Nekupuj ale predávaj letenky!

Ako získať lacné letenky?

1.Založ si blog / alebo prevádzkuj vlastnú webstránku
2.Zaregistruj sa zadarmo na Pelikáne 3.Umiestni partnerský odkaz na svoju stránku alebo blog.
4.Klikni na svoj odkaz a získaj províziu za svoju vlastnú letenku
5.Zdieľaj "svoj" link medzi kamošmi (Cez mail, cez FB...) a inkasuj 4-5 Eur za každú predanú letenku.
6.Pelikán ti vyplatí provízie priamo na účet.

Registrácia...

... a ozaj - netreba mať firmu ani živnosť ani nič podobné :)
Posledný tip na záver: Pri vypĺňaní formulára narazíš na Referral ID = je to ID, pod ktorým budeš registrovaný a bude aj v tvojom partnerskom linku = odporúčam teda nedávať do neho svoje meno a pod. (ID ale môže byť hocičo - napr: 98765, abcdefg...)