piatok 26. septembra 2008

Interlagos

Aké by to bolo byť v Brazílskom Sao Paule a neisť sa pozrieť na svetoznámy okruh formule 1 – Interlagos (v preklade medzi jazerami).

Vybrali sme sa tam na poslednú chvíľu a boli sme celkom napätý čo vlastne máme očakávať – predsa len je to iba okruh a nebudú tam žiadne formule. Niečo ako kornútok bez zmrzliny alebo prázdny obal CDčka Heleny Vondráčkovej (tak to by až také zlé nebolo, že :) )


Mali sme šťastie, že BMW malo na Interlagose akciu a robilo testovanie vozidiel pre majiteľov BMW-čiek – neboli to síce formule, ale šli teda celkom rýchlo. Tak som si pri tom predstavoval aké to je, keď sa naozaj jazdí F1. Pozeráte do diaľky a vidíte maličké bodky a rozmýšľate kto to vlastne je – Hamilton alebo Reikonen? Potom konečne počujete silnejúci rev motorov, pozriete sa doľava a zo zákruty sa vynoria zo tri vedúce formule – bzuuum – otočíte hlavu doprava, dve sekundy a už zase nevidíte nič, lebo všetci zabočili do prudkej ľavotočivej zákruty. Potom preletí okolo ďalších zo 15 lúzrov, ktorí zjavne nestíhajú na vedúcich pretekárov, počkáte 3 minútky a zase 5 sekundové bzuuum lídrov a 6 sekundové bzuuuuum pomalších jazdcov. Navyše sedíte na cieľovej rovinke, čiže nejaké predbiehacie manévre môžete vidieť jedine tak na veľkoplošnej obrazovke pred vami. Zato však vidíte kto vyhral, aj keď ono je to často jasné už 10 kôl pred koncom. Hm... asi to ale musí mať nejaké čaro, keď ľudia za to platia toľko peňazí.


Ak by som mal Interlagos opísať jednou vetou, tak je to sympatický okruh – niečo ako zväčšenina motokárového ihriska, ktorý však napriek svojmu názvu má len jediné jazierko. (Aspoň čo moje oči dovideli :) )
A určite si nabudúce pozriem F1 na Interlagose a porovnám si to s mojimi fotkami.



1 komentár:

Unknown povedal(a)...

Mas si to sancu porovnat 2.11.2008, kedy bude posledna velka cena tejto sezony :) A nezabudni drzat palce Ferrari

Nekupuj ale predávaj letenky!

Ako získať lacné letenky?

1.Založ si blog / alebo prevádzkuj vlastnú webstránku
2.Zaregistruj sa zadarmo na Pelikáne 3.Umiestni partnerský odkaz na svoju stránku alebo blog.
4.Klikni na svoj odkaz a získaj províziu za svoju vlastnú letenku
5.Zdieľaj "svoj" link medzi kamošmi (Cez mail, cez FB...) a inkasuj 4-5 Eur za každú predanú letenku.
6.Pelikán ti vyplatí provízie priamo na účet.

Registrácia...

... a ozaj - netreba mať firmu ani živnosť ani nič podobné :)
Posledný tip na záver: Pri vypĺňaní formulára narazíš na Referral ID = je to ID, pod ktorým budeš registrovaný a bude aj v tvojom partnerskom linku = odporúčam teda nedávať do neho svoje meno a pod. (ID ale môže byť hocičo - napr: 98765, abcdefg...)