pondelok 2. júna 2008

Trapenie s krabmi

Prvý deň v dome Nube nám spolu s rodinou pripravili jedno prekvapenie. Na večeru nám pripravia kraby. Wow, super. Keď nám to Nube oznamovala, mala v ruke jedného živého kraba a nútila ma sa ho dotknúť :D Nebolo to také zlé. ˇ

Kuchárka, teta Carmen, sedela na balkóne a čistila a zabíjala kraby (v tomto poradí). Inak vážna a odmeraná Carmen sa zmenila na nepoznanie keďže sa zabávala na mojom šoku , že po balkóne pobehuje 50 krabov. Keď sme si ju išli odfotiť pri tejto práci, začala sa nemierne smiať a kričať niečo na Nube v španielčine. Keď prišla Nube na balkón začala sa tiež smiať. Dôvod bol, že tete Carmen, ktorá mala obe ruky plné sa nemohla striasť kraba, ktorý sa jej štveral medzi nohy. :)

Večera sa začala krátkym vysvetlením ako vlastne takého kraba treba jesť, ako ho treba rozklepnúť kladivkom jeho klepetá a vytiahnuť z nich mäso. Nie je to vôbec jednoduché, ale keď sa to človeku podarí, tak krabie mäso je naozaj skvelé. Ak však rozťuknete hlavu, alebo ako sa nazýva tá časť odkiaľ idú klepetá, nájdete iba vnútornosti z ktorých vyteká nepríjemná šťava – radšej neskúšajte.

Ak patríte k ľuďom ako ja a nemáte trpezlivosť ani s kosťami rýb, tak vedzte, že s krabmi je to ešte desaťkrát horšie. Čiže po hodinke a pol trápenia sa s krabmi sme sa cítili fajn, ale určite nie preplnení. Ak budem nabudúce v reštaurácii, asi si radšej objednám kura alebo aspoň krabie tyčinky, ktoré chutia rovnako, no človek ich nemusí čistiť a celkom sa aj naje :)


Žiadne komentáre:

Nekupuj ale predávaj letenky!

Ako získať lacné letenky?

1.Založ si blog / alebo prevádzkuj vlastnú webstránku
2.Zaregistruj sa zadarmo na Pelikáne 3.Umiestni partnerský odkaz na svoju stránku alebo blog.
4.Klikni na svoj odkaz a získaj províziu za svoju vlastnú letenku
5.Zdieľaj "svoj" link medzi kamošmi (Cez mail, cez FB...) a inkasuj 4-5 Eur za každú predanú letenku.
6.Pelikán ti vyplatí provízie priamo na účet.

Registrácia...

... a ozaj - netreba mať firmu ani živnosť ani nič podobné :)
Posledný tip na záver: Pri vypĺňaní formulára narazíš na Referral ID = je to ID, pod ktorým budeš registrovaný a bude aj v tvojom partnerskom linku = odporúčam teda nedávať do neho svoje meno a pod. (ID ale môže byť hocičo - napr: 98765, abcdefg...)