utorok 3. júna 2008

Guayaquil



Po konferencii sme jeden deň strávili v Guayaquile a pochodili sme toho celkom veľa.

Začali sme na brehu rieky, kde je dlhá promenáda a aj vzhľadom na teplotu, ktorá sa pohybovala nad 30 stupnov, sme sa cítili ako pri mori. Na tejto promenáde sa premávalo množstvo ľudí, na každom kroku bol stánok s limonádou alebo nanukmi. Detské ihriská, krásny park, pirátska reštaurácia a ... McDonald’s – na najzvláštnejšom mieste ako som videl - priamo nad riekou. Samozrejme neodolali sme a šli si sadnúť na obed do McDonaldu J (na našu obhajobu – prvý krát v Ekvádore) Celkom desivé je, že BigMac stojí 1.30, čo znamená, že menej ako u nás Hamburger. :) Desivé je to preto, že ak sa takto budeme stravovať častejšie, prídem domov o dosť väčší.
Ďalej nás naše kroky zaviedli do Iguanas park – čiže Park leguánov. A bolo ich tam naozaj veľa, odhadom možno okolo stovky. A teda neboli to také tie akváriové – každý z nich mal s chvostom asi meter a aj keď sú celkom neškodné, vyzerali celkom divoko. Zopár ľudí ich kŕmilo banánmi, my sme im ponúkli listy a vyzeralo, že im je pomerne jedno čo jedia a žrali aj naše listy. Predsa len niečo bolo nebezpečné v tomto parku – prechádzať sa popod stromami, na ktorých ležali leguány :D Ide o to, že leguány vykonávajú potrebu na strome a je im úplne jedno, či sa niekto pod nimi práve nachádza.V tom istom parku bolo aj jazierko s korytnačkami, ktoré boli tiež nadmieru veľké – samozrejme nie také ako na Galapágoch, ale aj tak celkom objemné.
Pokračovali sme návštevou trhu, kde by ste snáď našli úplne všetko. Od predajcov elektroniky, šatstva, PC hier až po elektro-opravovne všetkého druhu a samozrejme jedlo a pitie. Smiešne mi pripadali najmä predavači Coly – za 10 centov Vám načapujú dve deci Coly. Ich vybavenie pozostáva z 3 litrovej fľaše s Colou a ladom a zopár pohárikmi.. No nevyzerajú moc vierohodne, ale keď je človek smädný... :)
Náš výlet sme zakončili v 3D kine, kde sme boli na americkom filme, ktorý však bol po španielsky, čo som nečakal. Moja španielčina je celkom biedna, keďže som rozumel iba Grácias a Max (čo bolo meno hlavného hrdinu) :) Ale tak pochopil som dej a 3D kino je určite zážitok.


Žiadne komentáre:

Nekupuj ale predávaj letenky!

Ako získať lacné letenky?

1.Založ si blog / alebo prevádzkuj vlastnú webstránku
2.Zaregistruj sa zadarmo na Pelikáne 3.Umiestni partnerský odkaz na svoju stránku alebo blog.
4.Klikni na svoj odkaz a získaj províziu za svoju vlastnú letenku
5.Zdieľaj "svoj" link medzi kamošmi (Cez mail, cez FB...) a inkasuj 4-5 Eur za každú predanú letenku.
6.Pelikán ti vyplatí provízie priamo na účet.

Registrácia...

... a ozaj - netreba mať firmu ani živnosť ani nič podobné :)
Posledný tip na záver: Pri vypĺňaní formulára narazíš na Referral ID = je to ID, pod ktorým budeš registrovaný a bude aj v tvojom partnerskom linku = odporúčam teda nedávať do neho svoje meno a pod. (ID ale môže byť hocičo - napr: 98765, abcdefg...)