nedeľa 1. júna 2008

Dom Nube

Ako som spomínal v predošlom príspevku, premeeting pred konferenciou NSM sme mali v dome Nube Leon– VP Projects v starom MC tíme. Tento dom si zaslúži minimálne jeden článok tohto blogu :)
Keďže na prízemí je veľký obchod Ferretería Leon – čiže železiarstvo a na prvom poschodí sú kancelárie tejto firmy, rodina Leon býva na druhom poschodí v obrovskom 5 izbovom byte. Keby sa rozdelil na polovicu, tak ešte stále by aj tá polovica bola väčšia ako klasické 3-izbáky na Slovensku. Na ďalšom poschodí sú ďalšie izby, na 4. poschodí ešte ďalšie a na piatom nečakane tiež. Z piateho sa ide ešte na strechu kde je práčovňa.

Ak som pochopil správne tak v izby na poschodí sú buď hosťovské, alebo v nich bývajú zamestnanci firmy. Keď už hovorím o zamestnancoch, zamestnávajú aj dve pomocníčky v domácnosti – jednu na varenie, druhú na iné domáce práce. Hm, to by sa mi celkom páčilo. :)
Aj keď teta Carmen, asi 50 ročná pani, ktorá varila aj pre nás, nevyzerala moc priateľsky. Stretnúť ju v noci na ulici, tak ako hovorí ocino –položím peňaženku na zem a utekám. Ale mala aj svetlé momenty, kedy sa usmievala a bola naozaj zlatá. Druhá teta sa usmievala na nás stále, ale je fakt, že ona nemusela variť pre 15 ľudí namiesto 5.


Krásne a skvelé na tejto rodine je to, že napriek tomu, že patria určite k vyššej triede, neprejavilo sa to na ich charaktere a správaní. Naopak. Obaja rodičia nám stále ponúkali jedlo, usmievali sa a boli stále veľmi príjemný a takisto dvaja Nube-iní bratia boli fajn. Napriek tomu, že sme oxidovali v ich byte asi štyri dni.

No a Nube, tak to je stelesnenie dobra a veselosti. Určite poznáte ľudí, ktorých nikto nemôže mať nerád – a ona je jednou z nich. Stále nápomocná, usmievavá, plná energie s veľkými očami v ktorých môžete čítať radosť a dobro. Ak by som sa vrátil z Ekvádoru a nikoho ďalšieho nestretol, Nube je osoba, kvôli ktorej sa oplatilo prísť do tejto krajiny :)


Žiadne komentáre:

Nekupuj ale predávaj letenky!

Ako získať lacné letenky?

1.Založ si blog / alebo prevádzkuj vlastnú webstránku
2.Zaregistruj sa zadarmo na Pelikáne 3.Umiestni partnerský odkaz na svoju stránku alebo blog.
4.Klikni na svoj odkaz a získaj províziu za svoju vlastnú letenku
5.Zdieľaj "svoj" link medzi kamošmi (Cez mail, cez FB...) a inkasuj 4-5 Eur za každú predanú letenku.
6.Pelikán ti vyplatí provízie priamo na účet.

Registrácia...

... a ozaj - netreba mať firmu ani živnosť ani nič podobné :)
Posledný tip na záver: Pri vypĺňaní formulára narazíš na Referral ID = je to ID, pod ktorým budeš registrovaný a bude aj v tvojom partnerskom linku = odporúčam teda nedávať do neho svoje meno a pod. (ID ale môže byť hocičo - napr: 98765, abcdefg...)